Bedre frokost fremmer arbejdsglæde

Dette indhold er sponsoreret

Mange arbejdspladser har gode velfungerende frokostordninger, der tilfredsstiller og mætter de ansatte på daglig basis. Der findes dog også arbejdspladser, hvor den samme frokostordning har holdt ved i adskillige år, selvom medarbejderne ikke rigtigt billiger den. Det skyldes muligvis, at det virker som et omstændig process at skifte ordning. Har du ansvar for frokosten på din arbejdsplads, kan du med fordel læse videre her.

Om able

En god frokostoplevelse redder måske ikke vores jord, men kan måske redde din dag. Det er ables motto og able er en frokostordning med omtanke og smag, hvor der er fokus på at reducere madspild og brugen af plastik. Derudover kan able skræddersy en frokostordning efter behov, og ables køkkener kan både servere vegansk mad, vegetarisk, økologisk for bare at nævne nogle få valgmuligheder. Det betyder, at en frokostordning fra able kan tilfredsstille alle de ansatte på en arbejdsplads. Derudover er able også opmærksomme på variation, hvilket er en udfordring for mange, der tilbyder frokostordninger. Det er nemlig selvsagt lettere at servere de samme retter uge efter uge. able ved dog, at mennesker har brug for forandring, og nye og varierende retter kan både bidrage til samtale, smil og inspiration hos ansatte i en virksomhed. 

Sådan fungerer det

able leverer frokostordning til mange af de danske byer, som for eksempelvis København, Aarhus, Aalborg og Odense, men også til trekantsområdet og sydfyn. Når du skal vælge frokostordning til din arbejdsplads, skal du først og fremmest vælge mellem mere end 50+ forskellige køkkener. Du kan få indsnævret mulighederne ved at vælge hvilken by, virksomheden ligger i, så beslutningen bliver mere lettere at tage. Man binder sig ikke til ét bestemt køkken, men kan nemt ‘shuffle’ mellem de forskellige køkkener for at prøve dem af.

Når en frokostordning er en god investering

En frokostordning er en god investering, da det kan bringe glæde hos ansatte. På arbejdspladser med frokostordning går medarbejderne og glæder sig til dagens menu, samtidigt med, at en frokostordning kan være en samtale starter. Det kan altså skabe en form for tryghed for ansatte og sikre socialt samvær. Derudover sikrer en god frokostordning også, at de ansatte i en virksomhed får et sundt og nærende måltid i løbet af dagen, som influerer positivt på både energiniveauet, den fysiske velvære og arbejdsglæden. Derudover er det også vigtigt at ansatte hos en virksomhed får en lang pause hver dag, hvor man ikke skal tænke på arbejde og hjernen kan få et hvil.