Derfor skal du prioritere din mentale sundhed, og sådan gør du

Sundhed er et emne, der er meget oppe i tiden. Det handler især om mad og motion. Dette er hovedsageligt din fysiske sundhed. Men hvad med din mentale sundhed? Din mentale sundhed er lige så vigtig for din overordnede sundhed. Læs mere om her i indlægget, hvorfor du skal prioritere din mentale sundhed, og hvordan du griber det an.

En usund psyke kan resultere i fysisk ubehag

Mange vælger at nedprioritere den mentale sundhed. Det burde jo ikke være så vigtigt, eller hvad? Vi må hellere lægge fast fra start, at din mentale sundhed er uhyre vigtig. Den er nemlig med til at takle forskellige situationer – både gode og dårlige.

Din mentale sundhed hænger sammen med mange forskellige systemer i din krop. Plejer du ikke din mentale sundhed, kan det derfor have store konsekvenser. Din psyke kan selvfølgelig lide under det, men det gælder især også din fysiske sundhed.

Hvis du har mentale problemer, kan det i mange tilfælde komme til udtryk ved, at du føler et fysisk ubehag. Har du det for eksempel mentalt dårligt, når du er på arbejde, kan det give dig ondt i maven.

Din psyke og din fysiske krop er hele tiden i tæt dialog om, hvordan du egentlig har det. Hvis du har det mentalt dårligt, kan din krop give dig signal om det ved at skabe fysisk ubehag. Det er derfor vigtigt, at du prioriterer din mentale sundhed.

Sådan plejer du din mentale sundhed

Når du skal pleje din mentale sundhed, er der flere forskellige måder, du kan gøre det på. Der er ikke nogen rettesnor for, hvordan du skal gøre det. Du skal gøre det, der giver dig mental velvære.

Det kan fx være, at du har brug for at meditere. Måske har du brug for at tale med en psykolog eller lignende fra tid til anden. Det kan også være, du nyder lidt alenetid, hvor du kan lade batterierne op med en god bog.

Der er en masse forskellige muligheder for at pleje din mentale sundhed. Det vigtigste er, at du giver dig selv tiden til det. Det skal ikke være en sur pligt, du skal igennem. Du skal gøre det, fordi du kan mærke, hvor meget fornyet energi det kan give dig.

Pointen er, at du skal gøre det for dit helbreds skyld – både dit fysiske og mentale helbred.