Design dig til et sundere live – fra badeværelset til køkkenet

Sundhed er mere end bare kost og motion. Mens den rette mad og en god, varieret kost kan gøre meget for dig, er det ikke kun her du kan forbedre din sundhed. Faktisk har vores omgivelser ekstremt meget at sige, særligt når det kommer til stress og de sundhedsfarer de medfører, så din boligindretning kan også være ”sund”.

Men hvordan designer man så et sundere badeværelse, køkken og så videre? Der er masser af steder du kan tage fat, men vil du have lidt inspiration, har vi her samlet 4 måder du kan designe dig til et sundere hjem.

1 – Grønt i køkkenet

Køkkenet er en oplagt mulighed for at gøre dit hjem sundere. Det er her vi tilbereder vores mad, og dermed er køkkenet et sted der indirekte kan have stor indvirkning på en stor del af vores sundhed, nemlig kosten.

Derfor kan du med fordel indrette dit køkken så det inspirerer dig til at spise sundt. Hav altid et fint fad med forskellige af årstidens frugter stående centralt og fremme, så du kan snacke med god samvittighed.

En anden fed måde at gøre køkkenet sundere og virkelig inspirere til sundere madlavning er ved at plante spiselige planter. Særligt krydderier og krydderurter er gode her. Friske krydderurter er en fremragende måde at give sund mad mere smag, og du vil næsten ikke kunne holde dig fra dem.

2 – Oase på badeværelset

Også badeværelset er oplagt til at gøre dit hjem sundere. Hvor køkkenet har fokus på madlavningen, kan badeværelset være et sted at stresse af og nyde roen. At skabe en afstressningsoase kan virkelig hjælpe dig med at komme ned i gear.

Helt centralt, uanset hvilken type og størrelse badeværelse du har, er det at få gjort badeværelset minimalistisk. Rene linjer og ikke for meget skrammel. Du kan sagtens have nips og lignende, men sørg for at de placeres på et rent kanvas i form af et lækkert, minimalistisk badeværelse.

At udskifte detaljerne på badeværelset med mere underspillede og stilrene elementer er her centralt. Udskift for eksempel gulvafløbet med et mere stilrent. Dette kan være et flot og moderne linjeafløb. Disse ligger pænt langs væggen og bidrager smukt til de rene linjer du går efter.

3 – Planter i alle rum

Vi har allerede talt om krydderurter i køkkenet, men faktisk burde du overveje at sætte dig som mål, at have mindste en plante i alle husets rum. Planter har nemlig en afstressende effekt på os mennesker, og særligt om vinteren har vi brug for at se noget grønt på daglig basis.

Hvad du har af planter, varierer selvfølgelig fra rum til rum. Nogle planter vil passe bedre på for eksempel badeværelset da de trives i det lidt fugtige klima. Andre kan være gode at have på soveværelset, da de bidrager til et bedre indeklima, blandt andet når du sover.

4 – Skru ned på badeværelset

Lige præcis søvn er også utrolig vigtigt for din sundhed, og derfor skal vi til sidst se på hvordan du kan designe dit soveværelse til at give dig bedre søvn. Lidt i stil med designet på badeværelset er det vigtigt med rene linjer, men på soveværelset må du gerne skrue endnu mere ned.

Hvis du har plads til det, så overvej at flytte så meget opbevaring ud fra soveværelset som overhovedet muligt. Den opbevaring du så beholder bør være lukket og diskret. Hele tricket med soveværelset er nemlig at give hjernen så lidt at tænke på som overhovedet muligt inden du skal sove.

Vælg derfor også gerne neutrale farver, eller bare hvidt for det meste og blød eventuelt lidt op med lækre, naturlige materialer som træ eller et fint skind af en art. Sørg også for gode gardiner så du lettere kan sove i de lyse, danske, sommernætter.