Er det tid til at lægge cigaretterne på hylden?

Man siger, at man ikke kan lære en gammel hund nye tricks. Og det er da også svært at lave om på gamle vaner, der er blevet indgroede i ens handlingsmønstrer igennem årene. Uanset om det drejer sig om at kvitte smøgerne, tabe sig nogle kilo eller stoppe med at spille. Men det er heldigvis ikke umuligt.

Er det ved at være tid til at lægge cigaretterne på hylden for dig? Så læs med her, hvor du får en guide til hjælp til selvhjælp, så du kan stoppe med at ryge.

Hold dig beskæftiget

Rygning er ofte forbundet med vane. Med at have noget mellem fingrene. Og ofte kan grebet efter cigaretpakken i jakkelommen udløses af kedsomhed. Mange af os kender følelsen i vores eget liv. Hvor mange gange griber du ikke ud efter din mobil, når der opstår en ledig stund, hvor du ikke ved, hvad du skal gøre af dig selv?

Derfor handler det om at holde sig selv beskæftiget, når trangen opstår. Så du ikke falder i af ren kedsomhed. Det kan måske virke enormt fjollet, men prøv at bytte din rygestund ud med noget andet. Lav englehop på stedet, armbøjninger op ad en mur eller spurt på stedet. En hvilken som helst lille fjollet aktivitet, der kan adsprede dine tanker.

Erstatninger til cigaretterne

Hvis du endnu ikke er klar til at lægge cigaretterne fra dig, kan du jo prøve at bytte dem ud med alternativer. Måske en e-cigaret eller nikotintyggegummi? For du kan føle dig irritabel og nedtrykt eller opleve lignende symptomer på abstinenser, når du kvitter smøgerne.

Børst dine tænder

Det er verdens letteste råd. Men når rygetrangen kommer over dig, så gå ud og børst dine tænder. Det kan være det lille afbræk, der skal til. Og så virker kombinationen af tandpasta og røg også ganske afskrækkende på de fleste.

Husk på, hvorfor du valgte at stoppe

Når man skal igennem en livsstilsændring, og alting virker utroligt svært, er det godt at huske sig selv på, hvorfor man startede. Var det for at forbedre dit helbred? Var du træt af lugten i dit tøj og dit hus? Eller ville du gerne bruge pengene på noget mere fornuftigt? Årsagerne kan være mange, og det er derfor en god idé at minde dig selv om, hvorfor det er vigtigt for dig at stoppe med at ryge.

Du kan eventuelt skrive årsagerne ned på et stykke papir og hænge sedlen et sted, hvor du ser den dagligt. Og når tvivlen og trangen opstår, kan du kigge på papiret. Motivation er ikke en konstant følelse. Man er nødt til at minde sig selv om, hvor man startede, og hvor man gerne vil hen.

Held og lykke med dit rygestop.