Find den rigtige creme til din eksemhud

Find den rigtige creme til din eksemhud

Eksem er en ubehagelig hudsygdom, som man gerne vil bekæmpe med alle midler. Der er flere forskellige behandlingsmetoder afhængigt af eksemtypen, men én ting er fælles for alle eksemramte: Der skal altid ligge en god creme i tasken til hurtig lokalbehandling.

Men hvad skal man kigge efter? Læs med her!

Undgå cremer med parfume

Der er ikke én creme, der bare er den bedste. Enhver eksemramt må finde den creme, der virker bedst på dem. Alligevel bør alle eksemramte kigge efter cremer, der ikke indeholder parfume. Parfume er nemlig et allergene, og det betyder, at det er et stof, der kan fremkalde eksem.

Eksem opstår nemlig ofte, når huden kommer i kontakt med noget, den ikke kan tåle. Dette kaldes kontaktallergi og vises ved eksem på hudoverfladen. Eksem er faktisk en form for betændelsestilstand og kan blive kronisk, hvis den ikke behandles.

Andre kendte allergener er fx metaller, farvestoffer, konserveringsmidler eller naturlige stoffer som planter eller olier.

Fed creme

Eksem viser sig ofte som tørhed, kløe, røde og hævelse. Disse symptomer kan bekæmpes lokalt med en god creme. Når du skal finde en creme til eksemhænder, kan det være en god idé at kigge efter en creme med et højt fedtindhold. Det holder hænderne fugtet længere, så du skal smøre sjældnere.

Steoridcreme

Der er nogle, der får gode resultater af at bruge steoridcreme. Det er dog vigtigt, at man har været i kontakt med en læge, inden man benytter sig af denne, da der kan være bivirkninger ved brug af cremen.

Når du skal smøre

Det kan være svært at vurdere, hvor meget creme man skal bruge på det eksemramte område. Hvis hudområdet er rigtig ømt, kan man lokkes til at bruge mere end nødvendigt.

Hvis du døjer med eksem i hændernes, kan du bruge fingerspidsmetoden. Fingerspidsmetoden går ud på, at man trykker indholdet af tuben ud, så det svarer til længden på den yderste del af ens fingerspids. Dette skulle være nok til at fugte begge hænder! Skal det derimod på hele kroppen, kan du lave pletter af creme på kroppen og smøre ud herefter. Denne metode kalder nogen for dalmatinermetoden.