Forebyg åreknuder, blodpropper og træthed i benene med støttestrømper

Årekunder er et problem, som mange især lidt ældre mennesker kender til, og det er noget, som kan skabe store gener i det daglige. Et mere seriøst problem er blodpropper, som ligeledes kan opstå i benet.

Åreknuder og blodpropper i benet opstår, fordi blodet har svært ved at komme væk fra benene. Når hjertet pumper blod rundt i kroppen, ender det på et tidspunkt nede i benene, inden det pumpes videre op til hjertet.

Denne tur fra ben til hjerte kan dog skabe problemer hos nogle, og der er her, problemer med blodpropper, åreknuder og tunge ben opstår.

Det findes der heldigvis et middel imod. Det er de såkaldte støttestrømper, som kan forebygge diverse lidelse i dine ben forårsaget af blod, der ikke bevæger sig hurtigt nok væk fra dine ben.

Hvad er støttestrømper?

Støttestrømper kaldes også for kompressionsstrømper, og de kan udefra ligne en helt normal sok. Men en støttestrømpe kommer med en helt speciel funktion, som hjælper til at presse blodet væk fra dine ben.

Det gør strømperne ved at lægge pres om dine ben, så blodet helt naturligt finder sin vej op til hjertet igen. Her vil presset være størst om dine ankler, mens presset langsomt bliver mildere op mod knæene.

Støttestrømper virker også mod trætte ben i forbindelse med rejse og graviditet

Når du er gravid, kan det også blive et problem, at blod samler sig i benene. Det samme kan ske, når du sidder meget stille i forbindelse med dit arbejde eller en lang rejse.

Også her kan støttestrømper hjælpe dig, så du kan undgå de følger, som er konsekvenser af dårligt blodomløb i benene. Her hjælper støttestrømper bl.a. mod trætte, tunge og hævede ben, som hurtigt kan opstå ved længere stillesiddende aktivitet og i forbindelse med en graviditet, hvor du også er meget stillesiddende i de sidste måneder.