Gode grunde til at holde sig ude af solen

Vi elsker alle sommer og sol. Det er rart at føle solens varme stråler på sin hud. Men solen er også noget, vi skal passe på. Også selvom det er svært at forestille sig, at noget så smukt og rart kan være skadende, så skal vi huske at tage vores forbehold, når vi bevæger os udenfor i sommermånederne.

Solen er skadende for din hud, og kan lede til sygdom

Hvis du opholder dig meget i solen, er det vigtigt at tage solcreme på. Solcremen beskytter dig mod UV-strålingen, der kommer fra solen. Hvis du udsætter din hud for meget UV-stråling, kan du i værste tilfælde få hudkræft eller andre hudsygdomme, som for eksempel rosacea, der kan komme i udbrud på grund af varme og sol. Heldigvis kan man få en creme til rosacea, der kan hjælpe på at holde rødmen nede. UV-strålingens skadelighed er blandt andet derfor, at solarier heller ikke er godt for din krop.

Solskoldninger

At blive skoldet af solen er noget af det værste at opleve. Det gør ondt, det klør, og så kan man komme til at skælde helt vildt. Men det er ikke kun irriterende, det er nemlig også skadeligt. Det er sundt at få sol, men som det er med alle ting, så kan for meget af det gode være en dårlig ting. Alt er skadeligt i for store mænger. Derfor er det vigtigt at beskytte sig selv med noget ordentligt solcreme, inden man opholder sig i solen i længere tid ad gangen. Og smør gerne ofte, så din hud kan blive ved med at være beskyttet.

Soleksem

Mange mennesker har en form for soleksem, og det kan opstå både på arme og i ansigtet. Soleksem klør og giver rødme de steder, hvor eksemen opstår. Det er endnu en grund til, hvorfor du bør beskytte dig mod solen.