Gør din hverdag sundere – sådan gør du

Sundhed er en af de rareste måder at få en bedre hverdag på. Når du er sund, føler du dig bedre tilpas i dig selv, du har mere energi til dagen, og du får som oftest et højere selvværd, hvilket har positiv indflydelse på alle aspekter af livet. Men hvordan bliver man lige sundere? Du kender selvfølgelig de overordnede metoder, men hvordan præcist kan man gøre det nemmere for sig selv at blive sundere? Det er der en række svar på. Det vigtigste er, at du selv tager beslutningen om, at du gerne vil være sundere. Når først du er stålsat på at blive sundere, skal det nok lykkes på den ene eller anden måde.

De små tips til en sundere hverdag

Der er som sagt mange steder at tage fat – her er nogle af stederne:

  • Hvis du er ryger, bør du helt stoppe. Det er der mange grunde til. Hvis du finder det utroligt svært at stoppe, kan du prøve at skifte til e-cigaretter. I nogles tilfælde hjælper det med afvænning, men det er desværre ikke alle det hjælper. Desuden bliver dine lunger fri for brændt tobak, hvilket er yderst skadeligt (e-cigaret er dog skadelig på andre faconer). Du kan prøve dig ad med spændende coils, tanke og brændere – klik her.

  • Skift dine usunde snacks ud med sunde snacks. I stedet for en pose vingummier efter aftensmad, så køb nogle dejlige friske frugter.

  • Væn dig langsomt af med tendensen til søde sager. Det fungerer lidt ligesom med cigaretter. Hvis du ikke har spist slik i f.eks. to måneder, mister du helt den nagende træng til slikket.

  • Sæt en kondicykel eller løbebånd i stuen foran dit TV. Således får du mere lyst til at dyrke lidt motion, og den er frit tilgængelig, så du kan gøre det lige, når du har lyst.