Guide: Så vigtig er den rigtige klinikstol

Hvis du arbejder indenfor sundhedsområdet og klinikker såsom tandlæge, kirurg, terapeut eller hospitaler, så ved du helt sikkert vigtigheden i at have en god stol at sidde på. Det har længe været almen kendt, at folk som arbejder på kontor, bør have en god kontorstol da man kan udvikle skulderskader, rygproblemer og generelt ondt i kroppen, hvis man sidder dårligt på en stol mange timer om dagen. Det samme problem gælder selvfølgelig også hos klinikkerne. Som for eksempel tandlæge bruger du mange timer om dagen på en stol, når du behandler patienter på briksen. Her er en god stol og holdning vigtig.

Hvorfor skal jeg prioritere en stol?

Ved at få en arbejdsstol som passer præcis til din højde og kropsform, får du et meget bedre arbejdsmiljø. Din ryg og nakke bliver skånet, og det vil ikke være usandsynligt, at du kan mærke betydelig forskel i kroppen alt efter, om du sidder på en god eller dårlig klinikstol. Vores rygge skal holde til rigtig meget i løbet af et liv, og er selve grundstenen for alt bevægelse, vi gør i kroppen, så selvom du ikke har smerter i kroppen i dag ved at sidde på en dårlig klinikstol, så vil det aldrig skade at være proaktiv, når det kommer til dit helbred.

Den praktiske klinikstol
Der er selvfølgelig meget forskel på kvalitet og materialer, når det kommer til nye klinikstole. Ofte kan man få ens arbejdsgiver til at investere i en ny stol til en, da de jo også kun er interesseret i, at du har det så godt som muligt. Jo bedre du sidder, jo færre sygedage har du på grund af din ryg og krop. Der findes en masse forskellige modeller, farver og materialer, så vælg den helt rigtige stol til dig ved at blive klogere på, hvad der findes af ergonomiske klinikstole.