Har du et alkoholproblem? Få hjælp med alkoholafvænning

Når du har et alkoholproblem, så er det som regel svært at komme ud af igen. Dog går det ofte ud over både dig selv, dine venskaber, dine familierelationer, dit job m.m. Derfor er der rigtig mange gode grunde til at forsøge at komme ud af det.

Du behøver ikke at være alkoholiker for at have et problem med alkohol. Derfor findes der ingen nedre grænse for, hvornår det er okay at spørge om hjælp.

Ræk ud til et behandlingscenter

Når du har et alkoholproblem, som du gerne vil af med, skal du ”bare” række ud til et behandlingscenter. Det er ikke altid bare ligetil, men det er værd at tænke på alt det, du får ud af det, når du gør det. Det er en investering i dig selv og et bedre liv. Du gør både dig selv og dine pårørende en kæmpe tjeneste.

Find en behandling der passer til dig

Der findes flere forskellige behandlingstyper, så det handler om at finde den, der passer bedst til dig. Det finder du af ved f.eks. at snakke med dine nærmeste og et behandlingscenter.

Ambulant alkoholbehandling er et populært blandt mange, fordi det er et behandlingsforløb, der kører sideløbende med din hverdag. Du bor derhjemme og passer dit job, ser din familie osv., men så er du til nogle forskellige samtaler hver uge.

Derudover er der døgnbehandling, hvor du bor på et behandlingscenter. Det er en oplagt løsning, hvis du oplever problemer med abstinenser eller har svært ved at holde dig fra alkohol, når du er derhjemme.

Kom i alkoholafvænning under din behandling

Alkoholafvænning er også en behandlingsform, der som regel er en del af en samlet alkoholbehandling. Derfor er det noget, der kører sideløbende, hvor du lærer at holde dig fra alkohol. Du lærer, hvordan du kommer til at leve et liv uden alkohol igen.