Har du ofte ondt i led og muskler?

Hvis du har skader fra sport, arbejde eller det tredje, så ved du måske, hvor meget skader kan genere i hverdagen. Skader er i perioder forbundet med meget smerte i muskler og led. I perioder hvor smerterne er slemme, kan det nedsætte din mobilitet, så du ikke kan lave det, du gerne vil, i løbet af hverdagen. Og sådan bør det ikke være.

 

Det skal ikke gøre ondt

 

Det kan være svært at skelne mellem, hvornår noget er en reel vedvarende smerte, og hvornår noget går over af sig selv. Det er en god idé, at du mærker efter, hvornår smerterne kommer. Du kan for eksempel lave en logbog over dine smerter i en periode på en måned eller to. Hver aften skriver du ned, hvilke fysiske aktiviteter du har lavet i løbet af dagen. Samtidig noterer du hvilke arbejdsstillinger du har siddet i eller stået i, i dagens løb. Sidst noterer du, hvor du har ondt, og hvordan smerten føles fra 1-10. Hvis du efter en måned kan se en sammenhæng mellem de aktiviteter du laver og den smerte, du har, så bør du søge hjælp.

 

Der er heldigvis hjælp at få

 

I dag findes der heldigvis en masse behandlinger, som kan hjælpe dig, der har ondt i forskellige steder i kroppen. Hvis du mistænker, at dine smerter kommer af overbelastning, er det en god idé at få chokbølgebehandling. Chokbølgebehandling er en effektiv behandlingsform, der arbejder lige dér, hvor skaden er. På den måde kan man centrere behandlingen til enkelte steder på kroppen. Det overbelastede væv udsættes for 2500-3000 stød vha. komprimeret luft. Disse luftstød reaktiverer helingsprocessen, så kroppen selv kan hele det skadede område. Chokbølgerne bevæger sig med en hastighed på op til 700 m/sek. Gennem væske og blødt væv.