Hvad vil det sige at være AllergyCertified?

Huden er kroppens største organ og det er derfor vigtigt at vi passer på det. Selvom der ikke er nogle allergier på nuværende tidspunkt, er det ikke ensbetydende med at de ikke kan udvikles. Der er en række almindelige ingredienser i produkter vi bruger hver dag, der kan fremprovokere disse allergier. Derfor er det en god idé at lede efter mærker som svanemærket eller AllergyCertified. For at hjælpe med at holde din hud sund og undgå irritation har AllergyCertified udelukket en masse ingredienser.

Inden et produkt kan blive godkendt til certificeringen, skal det igennem en risikovurdering, hvilket betyder at ALLE ingredienser skal oplyses. Sikkerhedsvurderingen skal anvendes, samt den specifikke koncentration af hver ingrediens, INCI-navnene, information om urenheder, CAS-numrene og MSDS’er.

AllergyCertified arbejder ud fra en liste over ingredienser de ikke tillader i produkterne. Det er ingredienser der påvirker sensibilisering/hud effekt (H310, H311, H312, H314, H317), fertilitet (H360, H361), irritation (H315) og kræftfremkaldende faktorer (H350, H351). Derudover er parfumer (hverken syntetiske eller naturlige), aromaer og essentielle olier ikke tilladte.

Ved at vælge et produkt der har denne certificering, kan du trygt anvende det uden bekymring. En toksikolog har været lavet den nødvendige risikovurdering, hvilket vil sige at der kun er ikke-skadelige ingredienser tilbage. Dette er gjort for at sikre forbrugeren om at produktet har mindst muligt potentiale for at skabe irritation og allergi. Det er et internationalt allergimærke der er grundlagt i Danmark og dækker over alt fra hygiejneprodukter, kosmetik, bleer og make-up. Mottoet lyder: One world – one label. Alle indholdsstoffer og koncentrationer bliver tjekket af eksperter og sikrer, at det er så skånsomt for huden som overhovedet muligt.

Blandt de AllergyCertified produkt på de danske hylder er blandt andet Nilens Jord, Miild, Ivy Aïa, Derma og Neutral. Hvis du leder efter produkter der er egnede til sart hud, er disse mærker et godt sted at starte.