Problemer med maven?: Her er et par gode råd

Rigtig mange danskere oplever hvert år problemer med maven. Om det er forstoppelse, diarré eller alting der imellem, så har langt de fleste oplevet, at maven bliver slået en lille smule i stykker en gang i mellem. Det kan skyldes mange forskellige ting og kan både være forudsaget af både fysiske og psykiske faktorer. Dog kan mange af de små problemer kommes til livs med disse 6 gode råd mod ondt i maven. I denne artikel kigger vi dog på to af de allermest kendte årsager til, at folk har ondt i maven. Først ser vi på, hvorfor det er vigtigt, at du spiser en sund og varieret koster, der er fyldt med de rigtige næringsstoffter. Dernæst kigger vi på, hvordan ondt i maven også kan hænge sammen med døgnrytmen, og hvorfor en nogenlunde almindelig dagsrutine kan være vigtig for at undgå maveprobler. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du får en bedre balance i din mave og kommer nemmere gennem hverdagen. 

Spis varieret og sørg for du får dine vitaminer

Der er først og fremmest vigtigt, at du sørger for at spise rigtigt, hvis du vil dine maveproblemer til livs. Her er en sund og varierende kost altafgørende for at kroppen kan opretholde en nogenlunde stabil balance. Derfor er kosten nok det allerførste sted du bør kigge, hvis du gerne vil have mindre maveproblemer fremadrettet. Der kunne måske være en grund til, at du havde ondt i maven, hvis du lever af smøger, energidrikke og fastfood fra tanken – kunne det tænkes, du måske skulle til at skifte den diæt ud med frisk luft, vand og sund mad fra din madplan?

Sørg for at have en nogenlunde stabil døgnrytme

Selvom man ikke nødvendigvis skulle tro det, så hænger dine maveproblemer måske også sammen med din døgnrytme. Hvis du sover forskudt og ikke får den optimale søvn, så er der gode chancer for, at din krop på et tidspunkt kommer til at brokke sig lige nu – og det kan f.eks. være ved, at du får ondt i maven eller andre maveproblemer. Derfor, så sørg for, at din dagsrytme er nogenlunde stabil. Stå op og gå i seng på det nogenlunde samme tidspunkt, hver eneste dag og sørg for at få de anbefalede antal søvntimer – så kan du komme de fleste maveproblemer til livs ved at spise sundere og sove bedre.