Sådan kan doseringsmaskiner lette plejepersonales arbejde

At dosere medicin er en kunst, hvorfor sundhedspersonale på sengeafsnit skal bruge total ro, når de står i medicinrummet. Det kan bogstaveligt talt være et spørgsmål om liv eller død, om medicin doseres rigtigt. Hvor professionelle ikke som sådan er i tvivl om, hvor meget en patient skal have, er det noget andet, når private skal dosere egen medicin rigtigt, hvis det ikke altid er den samme dosis.

Hvorfor stille doseringsmaskiner til medicin an?

Har du et korps af omsorgspersonale under dig, som du ønsker at bruge fornuftigt, kan du spare tid brugt på dosering af medicin ude hos borgere ved at investere i doseringsmaskiner som dem, der er at finde hos Specific Care – læs mere her. Kort fortalt kan disse maskiner dispensere doser på rette tidspunkt og notificere borgere om, hvornår næste dosis skal tages. Og faktisk kan de mere end det.

Bliv alarmeret, når en borger ikke henter sin dosis

For du kan også indhente data over doseringsmaskinerne, plejepersonalet kan bruge i deres arbejde – bl.a. er det muligt at se, om borgeren nu har husket at hente en dosis. Selv hvis de har, er det ikke nogen garanti for, at de har taget den, men med denne indsigt bliver plejepersonalet i hvert fald obs på visse potentielt farlige situationer, som personalet så kan reagere på ved at rykke ud til borgeren.

Potentielt kan meget arbejdstid spares

Vælger du at stille doseringsmaskiner an ude hos borgere, er der potentielt mange arbejdskræfter at spare, da plejepersonale slipper for at skulle ud til borgeren på visse rutinemæssige besøg og kun behøver rykke ud i forbindelse med medicinering, når noget tyder på, at borgeren ikke tager medicin til tiden. Leder du efter steder at effektivisere plejearbejdet, hvorfor så ikke se på medicindosering?

Læs mere om doseringsmaskiner hos Specific Care, der også har et par andre omsorgsløsninger.