Vil du gerne stoppe med at ryge?

Hvis du går med en lyst til at stoppe med at ryge, kan det alligevel godt være rigtig svært at komme i gang og finde motivationen til det. Der kan være mange grunde til at ville stoppe med at ryge, men i hvert fald kan du være sikker på, at det er sundere for din krop end at forsætte med det. Men hvordan finder du motivationen til at komme i gang med det?

Overvej hvorfor du gør det

Når du skal forsøge at finde motivationen til at gøre noget, der kan virke udfordrende, er du nødt til at minde dig selv om, hvorfor du gør det. Det kan være, at du gerne vil leve en sundere livsstil, spare nogle penge eller gøre det for din families skyld. Der kan være mange årsager, men i hvert fald vil du blive mere motiveret, hvis du tænker på, hvorfor du gerne vil stoppe.

Du kan f.eks. hænge et billede op på dit køleskab, som symboliserer grunden til, at du gerne vil stoppe med det ryge. Du kan også ændre din baggrund på din mobiltelefon. Så bliver du mindet om det hver dag.

Gør det sammen med en anden

Hvis du kender en, som også gerne vil stoppe med at ryge, kan I gøre det sammen. På den måde kan I nemlig motivere hinanden til hele tiden at fortsætte. Ingen af jer ønsker jo at være den, som ikke kan klare det. En udfordring vil altid blive lettere, hvis I er flere om den. Det kan være din nabo, kollega, kammerat el.lign. Du kender helt sikkert en, der har et ønske om at kvitte cigaretterne.

Trap ned ved hjælp af en e-cigaret

Det sundeste vil altid være at kvitte alle former for cigaretter, men det kan godt være svært at gøre fra den ene dag til den anden. Derfor kan du bruge e-cigaret i en periode som en overgang fra almindelige cigaretter til at være røgfri. E-cigaretter har den fordel, at de ikke indeholder samme mængde af giftstoffer, som almindelige cigaretter gør.

Desuden er der mange penge at spare, hvis du er vant til at ryge omkring én pakke eller mere om dagen. En e-cigaret skal du nemlig kun købe én gang, og så skal du bare købe noget ny væske til den en gang imellem.

Vælg en dato for dit rygestop

Hvis du ikke bestemmer et specifikt tidspunkt for dit rygestop, vil det blive langt sværere. Det gør nemlig, at du lettere kan blive ved med at rykke det uden dårlig samvittighed. Specielt hvis du har valgt at nedtrappe med en e-cigaret, kan det være svært at bedømme, hvornår du bør trappe helt ned til ingen røg. Derfor er det en kæmpe fordel at vælge en specifik dato i din kalender, hvor du sætter et kryds for dit rygestop. Så ved du, hvornår du skal stoppe helt. På den måde kan du bedre forberede dig både fysisk og mentalt på det.