Vores bedste råd til at rydde op og organisere i dit klædeskab

Mange mennesker har opfattelsen af, at verden er delt ind ordensmennesker og rodehoveder, men sandheden er slet ikke så sort-hvid. Nogle mennesker er ordensmennesker i deres professionelle liv men kæmpe rodehoveder i hjemmet og vice versa. Men hvad vi alle sammen har til fælles er, at vi fra tid til anden godt kunne have brug for en grundig oprydning og organisering af vores ting og sager. I denne artikel giver vi specifik råd til, hvordan du får ryddet op og organiseret i dit klædeskab – og hvis ikke det en afslappende aktivitet for dig, så kan det måske i det mindste give orden i tankerne i stedet. 

Passer det i størrelsen?

En god og grundig sortering af dit tøj er et meget fornuftigt sted at starte. Mange gange beholder man tøj, fordi man tror man kunne få brug for det eller fordi man tror, at man en dag kommer til at kunne passe det igen. Men som oftest er sandheden, at tøjet blot ender med at fylde og rode i dit klædeskab. Derfor bør du skille dig af med tøj og tilbehør, som du ikke har brugt inden for det seneste år, som ikke passer dig eller som et hullet eller beskidt. Dog giver det god mening at beholde tøj med sentimental værdi for dig, men ellers skal det overskydende tøj ellers bare i en tur til genbrugen. 

Skabsløsningen 

Når du har kigget alt dit tøj igennem, kan du med fordel vurdere situationen for opbevaring af dit tøj. Et skab er meget muligvis førstevalget for mange mennesker og hvis det opfylder dine behov, hvad plads og funktioner angår, så der nok ikke brug for at foretage yderligere. Hvis du dog oplever, at pladsen er trang, kan du for eksempel købe et tøjstativ. Herpå kan du hænge alt dit bøjletøj, som ellers plejer at tage megen plads i dit skab og hvis du indtil videre kun har haft en kommode eller andet skuffemøbel til dit tøj, kan du nu blive fri for krøllet tøj, som holder dig fra at have det på. 

Læg tøjet sammen 

Når tøjet skal på plads igen, kan det være en god ide at tænke over, hvordan du lægger det sammen. Der er mange forskellige guides på nettet til at lægge tøj sammen på en nem måde, sådan at det ikke fylder for meget, men også så du fremover er mere tilbøjelig til at blive ved med at lægge tøjet sammen og holde den gode orden i dit klædeskab.