Det koster et nyt tag

Hvis du går og drømmer om at lægge et nyt tag på din bolig, er der ofte ét spørgsmål, der overtrumfer alle andre: Hvad koster det?

En investering i et nyt tag kan selvfølgelig mærkes på husholdningsbudgettet. Det er en stor udgift, men der følger selvfølgelig også mange fordele med som bl.a. en lavere varmeregning. Der er dog mange faktorer, der spiller ind, hvis du skal have et fyldestgørende svar på spørgsmålet omkring prisen. Der er derfor ikke ét rigtigt svar på det spørgsmål. Der skal følgende parametre på plads, før du kan få et bud på en pris.

Hvor mange km tag er der tale om?

Prisen på taget beregnes ud fra kvadratmeter, hvilket betyder, at et stort tag selvfølgelig koster mere end et mindre tag. Det handler om, at man selvfølgelig skal bruge mere materiale og længere tid til et større tag end til et mindre tag.

Hvilken stand er undertaget i?

Undertaget har også stor indflydelse på prisen. Hvis der er et undertag til stede, som faktisk er i god stand, kan der helt sikkert spares penge, når der skal lægges nyt tag, da der så ikke skal bygges et undertag. Hvis undertaget dog er i dårlig stand – eller der faktisk slet ikke er noget undertag til stede, så har det naturligvis indflydelse på prisen. Det skal nemlig på plads – ellers kan et nyt tag faktisk slet ikke betale sig.

Hvilke materialer skal der bruges?

Der findes mange forskellige typer tag, og der er selvfølgelig nogle tagtyper, der er billigere end andre. Der er dog også nogle tagtyper, der generelt holder længere end andre, og det ser man også på prisen. Det er derfor en god idé at lave lidt research på, hvilken tagtype, der giver bedst mening til dit hus – eller tag en tagdækker med på råd. Det er ganske gratis.

Som du måske har gættet, så kan det faktisk ikke helt lade sig gøre at få en komplet realistisk pris på nyt tag uden at man har en tagdækker ude og kigge på det nuværende tag. Der er simpelthen for mange faktorer, der spiller ind. Heldigvis tilbyder Årets Tagdækker 2020, Jysk Tagkompagni ApS, et gratis tagtjek, hvor du kan råd og vejledning og et godt tilbud på et nyt tag.