Hvordan man bruger en donkraft?

donkraft-carl-ras

En donkraft bruges typisk til at løfte store ting, som f.eks. biler eller store stykker træ. Donkraften består af en stor kraftig kofanger, der monteres på en kompressor eller andet kraftigt motorkøretøj. Donkraften har typisk to eller flere løftekroge, der kan sættes fast i tingene, som skal løftes.

For at bruge donkraften skal man først sikre sig, at den er korrekt monteret på kompressoren eller motorkøretøjet. Derefter sætter man de to løftekroge fast i tingene, som skal løftes. Donkraften har typisk en kraftig kofanger, der kan trykke tingene fra hinanden, så man skal sikre sig, at der ikke er noget, der kan blive klemt eller ødelagt.

Når donkraften er klar til brug, så tænder man kompressoren eller motorkøretøjet, og donkraften begynder at løfte tingene. Man skal være forsigtig, når man bruger donkraften, da den kan være meget kraftig. Donkraften kan også bruges til at løfte tunge genstande, som f.eks. biler eller store stykker træ.

Hvor meget kan en donkraft løfte?

En donkraft er typisk brugt til at løfte tunge objekter, der ikke ville kunne løftes uden en maskine af en art. En donkraft kan løfte forskellige vægte. Det handler om den specifikke donkraft, som du har i hjemmet eller værkstedet. Typisk vil en donkraft kunne bære mellem 1-10 tons. Du skal altså være opmærksom på din donkrafts kapicitet, inden du giver dig i kast med det helt store objekt. Se på produktets brugsanvisning og se dens kapicitet – så er du på den sikre side.

Forskellige typer

Der findes også forskellige typer af donkrafte. Der findes de traditonelle donkrafte, men der findes også flaske donkrafte – også kaldt hydraulik. Disse er mindre og kommer med en flaske deraf navnet. Denne type er billigere og mere handy at bevæge rundt med. Typen her er dog begrænset i dens løftkapicitet, men den kan være fyldestgørende for de fleste.

Hvis du f.eks. skal flytte din bil, kan du med fordel tilkøbe dig et støttebukkesæt, der kan bistå donkraften.