Skal du have lagt nyt tag?

Det er måske ikke noget, du går og tænker særligt meget over i hverdagen, men et flot og funktionelt tag er rigtig vigtigt for ens bolig – både når det kommer til indeklimaet og husets fremtoning. Derfor er det vigtigt, at du holder godt øje med dit tag, for selvom holdbarheden for det meste er lang, så bliver det sandsynligvis nødvendigt med en udskiftning på et eller andet tidspunkt. Du kan for eksempel kigge efter mosbelægninger og revner i tagstenene, og hvis du beslutter dig for, at det er på tide med et nyt tag, kan få råd og vejledning i denne guide.

Få fat i en professionel

Når man skal i gang med at lægge nyt tag, så er det absolut vigtigste, at man har en professionel med på sidelinjen. Det er både dumt og farligt at forsøge at bygge taget selv, hvis man ikke har erfaring inden for branchen, men der er heldigvis masser af kompetente håndværkere, som kan komme og give en hånd med. Du kan jo spørge ud blandt venner og familie, om nogle af dem skulle være bekendt med en dygtig en af slagsen, men du kan også få adgang til masser af kompetente håndværkere ved at søge på internettet.

Overvejelser om design

Det er helt naturligt, at spørgsmål om designs også fylder, når der skal lægges nyt tag. Man vil trods alt helst have, at boligen ser pæn ud, og det gælder selvfølgelig også taget. Der er dog nogle ting, man lige skal undersøge, inden man går ud og finder tagsten, for i visse bydele findes der regulativer fra kommunen omkring farve og tekstur på tag. Dette er måske særligt aktuelt, hvis du bor i rækkehusområde, men hvis der ikke er nogle specifikke krav, kan du frit vælge imellem masser af forskellige tagmaterialer. Læs mere om materialer til taget her.