Det får du, når du vælger en vinmenu til dit gourmetophold

Vinens verden kan være svær at navigere i, særligt på udsøgte restauranter, der typisk har et større udvalg af vine, end man før har smagt i sit liv. Der findes et bredt sortiment indenfor vin, hvorfor det kan være svært at vælge den rigtige flaske, når man er ude at spise. Det skyldes i høj grad, at mange retter i sammensatte menuer kalder på forskellige egenskaber i vinene. Befinder man sig på et gourmetophold med vinmenu, så kan man altså med fordel lade sig forføre, og sikrer en optimal gastronomisk oplevelse. 

Fordele ved at vælge en vinmenu 

Når man  er blevet inviteret på, eller har givet sig selv, den udsøgte fornøjelse at nyde et gourmetophold, så har den pågældende restaurant typisk sammensat en nøje udvalgt menu bestående af et bestemt antal serveringer. Hertil skal man forsøge at komplimentere den oplevelse restauranten har forberedt med en matchende vin. Her kan man ligeledes vælge at lade restauranten tage styringen, og bestille en vinmenu. Det kan man med fordel gøre, fordi man vil opleve at få vine til de enkelte retter, der er nøje afstemt til menuen. Derudover vil du have oplevelsen af, at smage massere af forskellige vine i løbet af aftenen, hvilket ellers ikke ville have været tilfældet, hvis man havde holdt sig til en enkelt flaske. Besøger man et anerkendt spisested, så kan det pågældende sted give dig nogle nye og spændende vinoplevelser. I forlængelse heraf, kan man opleve sommelierens match af vin og mad i en eventuel kombination, som du aldrig selv ville have tænkt kunne fungere.  

Et glas på trætoppen 

Hos det skønne Munkebjerg Hotel, der har beliggenhed i Vejle, finder du den luksuriøse gourmetrestaurant, Tree Top. Med et vinkort på imponerende 46 sider, finder man samtlige vine, der huseres i deres velassorterede vinkælder. Er man ikke så kyndig på området, så kan man lade sig forføre af deres vinmenu, der er en sammensætning af vine fra vinkælderen. Vil man have den helt store vinoplevelse, så kan man vælge deres opgraderet vinmenu. 

En oplevelse hos Danmarks bedste sommelier

På Dragsholm Slot, der hører til blandt Danmarks ældste fungerende verdslige bygninger, sætter man også en stor dyd i at kunne servere en gennemført vinoplevelse til sine gæster på Michelin-restauranten Dragsholm Slot Gourmet. Her finder man et vinsortiment, der rummer et nøje udvalg af udsøgte vine, der er fundet efter deres besøg på vinslotte og gennem talrige vinsmagninger. For at sætte prikken over i’et, så kan Dragsholm Slot Gourmet bryste sig af, at have Peter Fagerland som chefsommelier. Peter Fagerland er blandt andet blevet kåret til Danmarks bedste sommelier samt for bedste mad og vin-match. Der findes altså ingen undskyldninger for ikke at vælge en vinmenu, når man er på gourmetophold på Dragsholm Slot.