Historien bag de japanske kokkenive

Japanske kokkeknive for den private chef i køkkenet

 

Med en japansk kokkekniv får du hele pakken. En japansk kokkekniv er høj på både æstetik og et flot design, produceret i højt belagt damaskusstål. De japanske kokkenive kommer fra en lang og traditionsrig japansk kulturarv, som giver udfaldet til de velkendte japanske kokkeknive vi kender i dag. Med en japansk kokkeniv får du et af markedet skarpeste knivblade, som består af mange lags knivblad og er foldet 67 gange, som stammer helt tilbage til de gamle japanske samuraisværd. Dette er med til at gøre hver enkelt japansk kokkekniv unik for hvert enkelte knivblad.

Det unikke design og æstetik ved de japanske kokkeknive, gør at mange vælger at hænge deres japanske kokkenive op på en magnetholder i køkkenet, så de altid er synlige og pynter i hjemmet. Et af de elementer som differentierer de japanske kokkeknive udseende, er bl.a. den damascering som ligner små fingeraftryk.

De japanske kokkenive er derfor et solidt resultat på en kokkeniv som fremstråler et højt hårdværksniveau og en person som interesser sig for sine redskaber i køkkenet. Med de japanske kokkeknive får du den højeste kvalitet og samtidig får du en japansk kokkeniv som nærmest er umulig at slide op og derfor heller ikke bliver sløv, som øvrige kokkenive har en tendens til.

Hvor stammer den japanske kokkeniv fra?

 

Den japanske kokkekniv har en traditionsrig historie bag sig, udover blot at være et af de mest moderne og trendy kokkeniv på markedet i dag. Den japanske kokkeniv stammer tilbage til de ædle japanske samuraier, som kæmpede for de japanske adelsmænd. De japanske samuraikrigere kæmpede med de kendte og befrygtede samuraisværdsværd, som faktisk er den forgængeren til det vi i dag kender som den japanske kokkekniv. De japanske kokkeknive bliver nemlig i dag fremstillet på samme vis som de velkendte samuraisværd for flere hundred år siden.

Den unikke produktionsmetode bag de japanske kokkeknive er produktionsmaterialet damaskusstål og teknikken bag de mange foldninger som skaber de mange lag i knivbladet. De japanske kokkeknive er foldet 67 gange, som også giver en hårdhed på hele 60-62 HRC på Rockwell-skalaen, som er i den høje ende af skalaen. Dette gør at du får en japansk kokkenive som er hårdere end de andre kokkeknive på markedet, samtidig sin elasticitet, som gør at klingen ikke sprænger eller knækker.

 

4 velkendte japanske kokkenive

 

I dag findes der 4 velkendte japanske kokkenive i et japansk knivsæt. Den første japanske kokkekniv er santokukniven, som er særlig god til store råvarer som kød og grønsager grundet det smalle blad, som gør det muligt at skære meget tynde skiver. Den anden japanske kokkekniv er nakirikniven, som er er en ikonisk japansk kokkeniv, som er beregnet til at skære og snitte grønsager, men som ikke skal forvekles eller sammenlignes med en kødkniv, da kniv ikke er beregnet til at skære i kød og knogler. Den tredje japanske kokkekniv er urtekniven, som er ekstraordinær god til at skære og snitte de mindste fødevare, hvor de små detaljer tæller. Den fjerde japanske kokkeniv er frugtkniven, som er beregnet til at skære og snitte frugt og urter. Forskellen på frugtkniven og urtekniven, er størrelsen da frugtkniven er større end urtekniven.