Japanske kokkeknive – skarpe, holdbare og æstetiske

Damaskusstål – traditionel fremstillingsproces

De japanske kokkeknive – som du blandt andet kan finde på gourmetting – består af elegante køkkenknive, der har en lang tradition bag sig.

Japanske kokkeknive har en fremstillingsproces, der går helt tilbage til da samuraierne kæmpede med knivskarpe sværd. Deres samuraisværd var nemlig fremstillet af foldet damaskusstål. Og netop damaskusstål er det, de japanske kokkeknive fra gourmetting består af.

Med en køkkenkniv fremstillet af damaskusstål får du en af de bedste køkkenknive, du kan tænke dig. Damaskusstål giver nemlig en utrolig skarp kniv, som kræver et minimum af vedligeholdelse. De japanske kokkeknive holder sig altså skarpe gang efter gang, og det er det, der gør de japanske kokkeknive til en fornøjelse at bruge uanset om du er kok eller glad madamatør.

Japanske kokkeknive til madentusiasten  

Men japanske kokkeknive lige ved hånden i køkkenet kan du klare alle opgaver i køkkenet, uanset om det er hårde eller bløde fødevarer, du arbejder med. Du kan finde alt fra frugtkniv, grøntsagskniv og urteknive til brødknive, kokkeknive og santokukniv fremstillet i damaskusstål.

Køkkenknive med ergonomisk greb

De køkkenknive du finder på den danske webshop gourmetting er alle fremstillet med ergonomi og sikkerhed for øje. Det afspejles ved at køkkenknivene har et godt greb, der ligger godt i hånden, og som er skridsikkert, hvis din hånd er fedtet eller våd. At din japanske kokkeknive ligger godt i hånden er meget vigtigt, når du arbejder med skarpe knive.

Da de japanske kokkeknive, der er fremstillet af damaskusstål, som er foldet op til 67 gange, får et helt særligt blad som er utrolig æstetisk, er de japanske kokkeknive meget velegnede til at have hængende på en magnetisk knivblok i køkkenet. På den måde giver de smukke knivblade på de japanske kokkeknive kant til køkkenets indretning. På et damasceret knivblad kan du se mange lag stål, som er foldet sammen, så køkkenknivene er ikke blot flotte, men også fremstillet efter traditionel damascering med damaskusstål.