Rosé – en vinguide

Rigtig mange danskere er efterhånden blevet vilde med rosé, og den bliver især drukket om sommeren, hvor den går exceptionelt godt til fx grillmad. Man hvad kender du egentligt til rosé udover, at den hos mange er en fast del af sommerbordet? Lige her kan du lære meget mere om den lækre vin, så du i fremtiden kan vælge den helt rigtige rosé til netop dit sommerbord. Er du dog allerede en haj indenfor området, og er du på udkig efter din absolut yndlings rosé? Så finder du den med garanti i dette fine udvalg af rosé.

Hvordan fremstilles rosé?

Først og fremmest bliver rosé lavet gennem samme proces som hvidvin – blot på røde vindruer. Druerne bliver dog i stedet presset hurtigt, hvilket giver roséen dens fine rosa farve. Når druerne presses hurtigt når mosten nemlig ikke at tage farve af druernes skind. Skindet efterlades dog i mosten i nogle timer efter presningen, og når vinen således har den ønskede farve, filtreres skindet igen væk. Resultatet er den fine rosa vin, som for mange netop er kendetegnet for en rosé.

Hvad skal rosé drikkes til?

Rigtig mange anvender typisk rosé i velkomstdrinks samt til forretter. Derudover kan man dog også sagtens drikke en god rosé til retter med grillede eller stegte fisk. Ja, en rosé kan faktisk serveres i langt de fleste anledninger ligegyldigt, om det er til mindre eller større retter eller blot til hyggestunden med lidt snacks. Du kan nemlig også sagtens servere din rosé til retter indeholdende lyst fjerkræ, og i Rhône-dalen serverer man den faktisk også til let krydrerede retter, hvor roséen altså skal skabe et modspil.

Er du dog mere til sød og mere kraftig rosé, kan du med stor fordel servere den til grillmaden – dette kan en tør og mere mørk rosé dog også. Kort sagt, er mulighederne med en god flaske rosé altså næsten uendelige, og du kan altså servere denne vin til stort set alt. Står du således og mangler den helt perfekte rosé? Enten til jeres grillaften på altanen eller en større fest? Så kan du altså med stor fordel følge linket øverst i artiklen, hvor du har mulighed for at gå på opdagelse i et stort og spændende udvalg af rosé fra hele verden!