Find den rette romaskine

Romaskinen er desværre en ret overset maskine når det kommer til at træne kondition. Det er nemlig en af de mest effektive allround konditionsmaskiner du kan få.

Ud over at være perfekt til konditionstræning så styrker den nemlig rigtig mange muskelgrupper på samme tid. Med den korrekte teknik får du god træning for både ryg, ben og arme samtidig med at den ikke belaster dine led.

Kender du allerede til romaskinens mange fordele og vil du gerne have en til hjemmetræning, så læs med her og se hvad du skal kigge efter.

Prisen

Du kan få romaskiner fra ca. 1000 kr. og opefter. Kvalitet og pris følges nogenlunde ad, men når du kommer lidt længere op betaler du også for ekstra funktioner, som f.eks. målefunktioner og statistikker, pulsmåling osv. For at få en effektiv træning har du ikke nødvendigvis brug for nogen af disse.

Træner du hver dag er det vigtigt at du vælger en romaskine der kan holde til en stor belastning, da det ikke er meget ved at investere i en maskine der går i stykker efter en måned.

Stabilitet og vægt

Der er meget bevægelse når du bruger en romaskine, så du skal selvfølgelig bruge en stabil maskine der ikke hopper rundt mens du træner. En tung romaskine er derimod ikke så god hvis du har brug for at kunne pakke den væk eller flytte den ofte. Derfor skal du kigge på vægten for at finde den optimale romaskine

Modstand

Når du vælger en romaskine skal du også tage stilling til hvilken type modstand du gerne vil ro med vandmodstand, vindmodstand, magnetmodstand eller en kombination af vind- og magnetmodstand.

Magnetmodstand er den mest almindelige type i de lidt lavere prisklasser, men det kan godt føles lidt kunstig, så hvis du går op i en realistisk følelse, og evt. træner på et højere niveau så kan det helt klart betale sig at bruge pengene på en maskine med luft- eller vandmodstand.

Test af romaskiner

Det mest optimale inden du vælger din romaskine ville være at du evt. tager ud til en forhandler og prøver den, men det kan være en tidskrævende opgave eftersom der findes et væld af romaskiner på markedet, i stedet kan du læne dig op af nogle af de mange romaskine test, som findes rundt om på nettet.

Ved at læse om de forskellige mærker og specifikationer forskellige steder kan du godt komme langt, og træner du mest for hyggens og motionens skyld så kan du trygt vælge romaskine ud fra en skreven test.