Løbetøj – hvad skal du have?

Skal du til at løbetræne, så kan det faktisk gøre en forskel, hvilket tøj du løber i. Ja, den gamle t-shirt, du har i bunden af skabet, er god nok til at starte på. Men vil du være mere seriøs omkring din træning, eller har du allerede løbet i noget tid, så er det en god ide at købe noget ordentligt løbetøj.

Valg af overdele
Én ting er helt sikkert, når du skal vælge noget ordentligt løbetøj: det skal være svedtransporterende. Derfor kan det være en rigtig god ide at købe overdele til din løbetræning af polyester, da dette er et let materiale, som også er meget svedtransporterende. Dette er også grunden til, at rigtig meget løbetøj er lavet af materialet. Den gamle t-shirt i bunden af skabet, kommer nok til at suge for meget af din sved, hvilket ikke er behageligt, hvis man løber langt.

Hvilke overdele skal du så investere i? Dette er helt op til dig, og hvilket vejr du regner med at løbe i, hvis du løber udendørs. Er det varmt udenfor, vil det nok være godt med en t-shirt eller en top, så du ikke kommer til at koge. Er det koldere, kan det være en god ide at have en langærmet trøje og måske endda en løbevest eller -jakke, så du kan holde varmen.

Valg af underdele
Når det kommer til underdele til din løbetræning, så skal disse igen være svedtransporterende og samtidig sidde fast på kroppen, så de ikke falder ned. Derfor kan det være en god ide at vælge underdele, der er lavet af et miks af polyamid og elastan. På denne måde er du sikret at dine underdele har stor fleksibilitet og god pasform. Når det kommer til underdele, kan tights være en rigtig god ide at bruge. Fusion tights kommer i mange forskellige former, så du kan få tights til alt slags vejr. Lange tights til det meste af året, korte tights til det varme vejr og varme tights til det kolde vejr.